Egyszerű húsvéti nyuszi arcfestés

Sajnos az idei húsvét nem úgy alakul mindannyiunk számára, ahogyan azt korábban megszokhattunk. A hagyományoktól eltérően mindenki otthon ünnepli a Húsvétot, elmarad a locsolkodás, szeretteink, távol élő rokonaink látogatása is későbbi időpontra tolódik.

A gyerekek számára is kisebb az izgalom, hiszen kevesebb húsvéti tojást tudnak begyűjteni. Tegyük a kisebbek számára élvezetessé a négy fal között töltött időt, de stílusosan a nyuszi jegyében. A gyerkőcök imádni fogják, ha anya, vagy apa elkészíti nekik a nyuszi arcfestést.

Az elkészítése egyszerű, bőrbarát festékkel pár perc alatt akármelyik ügyes kezű szülő a gyermek arcára varázsolhatja a mintát. Első lépésként szerezz be fehér, rózsaszín és fekete arcfestéket. Mindenképpen ügyelj arra, hogy bőrbarát, allergénmentes változatot válassz. Ne kísérletezz olcsó, silány minőségű termékekkel, mert rossz vége lehet, gyermeked bőre láthatja kárát.

Szükséged lesz még vízre, puha szivacs darabra, egy vékony és egy vastag ecsetre.

A tiszta szivacsot márts a fehér festékbe, majd óvatosan vidd fel a gyermek arcára úgy, hogy a szemöldök csontok felett, mintha fülecskék lennének, fordított V alakot formázva. Ezután haladj lefelé az arcon, egészen a felső ajakkal egy vonalba érve. Jó tanácsként javasoljuk, hogy mindig támaszd meg a kisgyermek állát azzal a kezeddel, melyben nincs ecset, mert így nem tudja elrántani azt, hirtelen mozdulattal elrontani a mintát.

Ezután a vastagabb ecsetet a rózsaszín festékbe mártod, és a fehér festék külső körvonalait húzd meg lendületes vonalakkal. Az orrocska közepére is pöttyints egyet az ecsettel.

Miután ez kész, jöhet a vékony ecset és a fekete kontúrok. A pofikára három-három kis bajuszt fess, kis pöttyöket a szája fölé, az orr alatti gödröcskét fesd be feketére, legutolsó lépésként pedig az alsó ajakra két fehér "fogat" rajzolj a szivacs, vagy ujjad segítségével.

Weboldalunk Galériájában számtalan mintát találsz, melyet gyakorlott animátoraink készítettek különböző rendezvényeken az ott részt vevő gyerekek számára. Rengeteg variáció közül választhatták ki a kis lurkók az általuk leginkább kedvelt mintát.