Játékötletek a becsengetés előtti néhány napra

Néhány napon belül kezdődik újra a suli. Reméljük, hogy a szeptember 1-ei tanévnyitó után nyitva maradhatnak az iskolák és együtt tudnak a gyerekek a megszokott környezetükben tanulni. A suli indulásáig a kisebbeket még le kell foglalnunk, így pár játékötletet osztunk meg veletek.

Érdemes még egy picit hagyni a gyerekeknek időt a közöz játékra, hiszen hamarosan elérkezik újra a tanulás ideje, addig pedig még a móka és a kacagás várja őket.

Játék színes csokidrazséval

A gyerek imádják a finom cukormázba burkolt pici csokidrazsékat (M&M'S) és mivel még szünet van, így több édesség és vidámság veszi őket körül. Ennek a játéknak a menete a következő. Minden játékos kap egy papírtányéron azonos számú csokidrazsét, melyeket egyesével, szívószál segítségével átszállítaniuk a mellettük lévő papírszalvétára. A szívószálon keresztül szippantják be a drazsékat, melyek így szorosan rátapadnak a szívószál végére. Időre játsszuk a feladatot, a leggyorsabb nyer, de persze valamennyi játékos a végén megeheti a nála lévő édességet. 

Egyensúly játék

Nagyon kevés dolog kell ehhez a játékhoz is, mindössze 24 db műanyag pohár és egy kicsi habszivacs golyó. A golyót egy darab felfordított műanyag pohár aljára kell ragasztani lehetőség szerint ragasztópisztoly segítségével, így a golyócska rugalmassága megmarad. Erre szükségünk is van, hiszen a játék lényege, hogy a maradék 23 db poharat helyezzük a ragasztott pohár tetejére úgy, hogy egy tornyot képezzenek és mivel a golyócska rugalmas, így imbolyogni fog az egész "építmény". A játék célja, hogy valamennyi poharat egyesével kell a gyerkőcöknek a ragasztott pohár tetejéről az aljára áthelyezni. Nem könnyű feladat, hiszen a poharak imbolyognak az alattuk lévő szivacsgolyó miatt. A gyerekek időre is játszhatják a játékot, vagy csapatokra osztva, ha sokan vannak.

Lufis játék

Gyerekkorunk kedvenc játéka a lufi ütögetés. A mai gyerekek kevesen játszanak már ilyen játékot, hiszen inkább a számítógépen lógnak. Mutassuk meg nekik, hogy milyen izgalmas is tud lenni, amikor két különböző színű, levegővel felfújt lufit próbálunk úgy ütögetni egymásnak felváltva, hogy azok ne essenek le a földre megadott időn belül. Akinek a választott színű lufija előbb leesik, az veszít.

Szórejtvény

Nagyobb gyerkőcök számára már egy kicsit komolyabb feladatot is adhatunk, mint például a szórejtvény. Mi is készítettünk egy kalóz témájú rejtvényt, melyben az előre megadott szavakat kell megtalálni és összekötni. Több együtt játszó gyermek esetében, akár időre is játszható ez a játék.