5 egyszerű játékötlet, amivel a nyári melegben is jól szórakozhattok

Hamarosan jön a nagy meleg, a hőség, amikor még nehezebb lesz a gyerekeknek a bezártság, aki teheti az a kertben fogja eltölteni az időt. Nem könnyű a srácokat kimozdítani a tévé és az internet elől, de 5 egyszerű játékötletünk segítségével talán sikerül.

Igazán kevés pénzből és némi barkácsolással hatalmas örömet tudunk szerezni a gyerekeinknek.

1. ötlet

Elsőként nézzük a legtutibb ötletet, amit az utóbbi években láthattunk. A gyerekeknek készítsünk a kertbe egy hatalmas vízágyat. Ezen aztán lehet forogni, pörögni, még a szülők is játszhatnak rajta, ha elég nagy méretben készítjük el. Első lépésként szerezzünk egy nagyméretű nylont, melynek végleges mérete az anyag félbehajtásával jön létre. A szabad széleket rakjuk egymásra és sütőpapíron keresztül vasalóval "hegesszük" össze a darabokat. Csak annyit hagyjunk szabadon, hogy a slag beférjen a lyukon. Miután kapunk egy hatalmas zárt nylon darabot elkezdhetjük beletölteni a vizet.  A feltöltést persze már célszerű a végleges helyén elkezdeni, mert vízzel telve már nem lesz könnyű áthelyezni. Mindenki imádni fogja, de figyeljünk arra, hogy szúrós, éles szélű játékokkal ne játszanak rajta a gyerekek, mert könnyen kiszakadhat.

2. ötlet

A twister játékot rengetegen ismerik, hiszen a házibulik egyik kedvenc elfoglaltsága. Miért ne vihetnénk ki a szabadba ezt a játékot, még akkor is, ha nincs hozzá igazi twister pályánk. A fűvőn is játszatjuk, némi színes festék segítségével felrajzolva a zöld, sárga, kék, piros köröket (6x4 darabot), vagy akár a betonra krétával is felrajzolhatjuk a színes köröket (ez hamar elmosódhat, és mi is sokkal könnyebben összepiszkolódhatunk). Miután ezzel megvagyunk, ketten elkezdhetik a játékot, a többiek pedig sorban mondják a színeket. Egy kis kézügyességgel még egy pörgentyűt is készíthetünk, aminek segítségével a színek véletlenszerűen fognak kiderülni. Jó móka az egész családnak.

3. ötlet

Egy ötletes játékot mutatunk be nektek, melyhez szükség lesz az ügyes kezű apukára is. A játék elkészítéséhez kell készítenünk egy négylábú fa állványt, melyre kerítéshálót teszünk kör alakban. A hálón lévő lyukakon keresztbe átszúrunk össze-vissza hurkapálcákat, jó sűrűn. Majd ezekre rászórunk egy nagy adag műanyag színes labdát. A játék lényege, hogy minden játékos kiválaszt egy színt, majd a hurkapálcákat úgy kell kihúzniuk egyszerre, hogy minél kevesebb labda essen le a földre. Akinek a legtöbb saját színű labdáját számolják meg, az veszített.

4. ötlet

Kincsvadászat a szabadban, ez lehetnek a negyedik ötletünk neve. A kisebb gyerkőcök számára izgalmas kaland a kincskeresés. Töltsünk meg egy nagyobb edényt vízzel, majd dobáljunk bele néhány műanyag játékot. Fagyasszuk le az egészet, míg egy nagyobb jégtömb képződik, majd az udvaron a kis kincskeresők a jég felolvadásával juthatnak a játékokhoz. 

5. ötlet

Sorverseny a legjobb mulatság a kertben. Akár egy - két vagy több gyerek is játszhatja, hiszen a feladatokat időre kell megoldani. Készítsünk akadálypályát a medencében használt habszivacs hengerekből. Akár kör alakban össze is ragaszthatjuk azokat, és egymás mellé, elé helyezve abba kell bele ugrania a gyerekeknek, majd utána továbbszaladni a pályán. Kreatív ötleteinkkel most igazán izgalmassá tehetjük a napot, használjunk fel mindent, amit az otthonunkban és a kertben találunk. Akár naponta változtathatjuk a pályát, nehézségi szintet is.