5 tipp, hogy tökéletes legyen a gyerekzsúr

A gyerekek nagy izgalommal várják a születésnapjukat, amit boldogan ünnepelnek a kis barátaikkal – feltéve ha nem torkollik káoszba az összejövetel. Nemrég minket is meghívtak (vendégként) egy délutáni zsúrra, ami rémesre sikeredett, arra viszont jó volt, hogy csokorba gyűjtsünk néhány bulimentő tippet. 

A négyéves ünnepelt anyukája úgy gondolta, hogy felesleges pénzkidobás lenne animátorra bízni a gyerekek szórakoztatását és a zsúr megszervezését, inkább meghívta a csaknem teljes óvodás csoportot, és lényegében a gyerekekre bízta a program alakulását. Ennek a vége az lett, hogy a lurkók többsége fel-alá rohangált, a fáradtabbak az asztalterítőre és a papír tányérokra rajzolgattak, közben pedig egyre kétségbeejtőbben festett a helyszín: a műanyag poharak és a rágcsálnivalók szanaszét hevertek a földön, miközben a szülők egyre ingerültebben próbálták megfékezni a felpörgött gyerekeket.

Azt gondoltuk, hogy ezt már nem lehet fokozni, a java azonban csak ezután jött – az ünnepelt éppen akkor kapott hisztériás rohamot a kialakult káosz közepén, amikor az anyukája elérkezettnek látta az időt arra, hogy elfújja a gyertyákat és felszeleteljék a szülinapi tortát. Szegény kisfiúnak tökéletesen igaza volt, a helyében lehet, hogy én eddig sem bírtam volna sírás nélkül…

Az élmény megfizethetetlen!

Ez a balul elsült születésnap tökéletesen példázza, hogy vannak dolgok, amiken nem érdemes spórolni. A meghívott gyerekek felejthetetlen élményeket szereznek, ha egy játékmester/animátor teszi színesebbé az ünnepi összejövetelt, arról nem is beszélve, hogy a szülinapos kiemelt figyelemben részesül, és valóban ő állhat az események középpontjában (persze csak akkor, ha ez nincs ellenére). Nem kell ahhoz mélyen a zsebünkbe nyúlni, hogy a buli jól sikerüljön, az anyagiaknál sokkal fontosabb az átgondolt szervezés és a felkészülés. Aki megszívleli az alábbi tanácsokat, nagy valószínűséggel nem fog mellé a következő gyerekbulival!

Jókor, jó helyen – ha a fent említett rémes szülinapon odafigyeltek volna arra, hogy valamilyen módon elválasszák egymástól a játékra fenntartott teret a svédasztaltól, sokkal kisebb lett volna a keveredés. Ha nem áll rendelkezésre két külön helyiség, az sem baj: jelöljük színes ábrákkal, hogy meddig tart a játszótér és hol kezdődik a svédasztal!

Névre szóló poharak – hatalmas pazarlásnak lehettünk szemtanúi: ahányszor a gyerekek megszomjaztak, új pohár után nyúltak. Az is erre kényszerült, aki nem így tervezte, a nagy felfordulásban ugyanis képtelenség volt megtalálni a korábban használt poharat. Ha ráírjuk a gyerekek nevét vagy rárajzoljuk az óvodai jelüket, máris sokat javítunk a helyzeten és nem utolsó sorban a környezetünkért is teszünk!

Terülj, terülj asztalkám – a gyerekek (és a felnőttek is!) hamar nyűgösek lesznek, ha éhesen várakoztatják őket. A buli kezdetétől gondoskodjunk arról, hogy a vendégeknek mindig legyen mit ennie még akkor is, ha a fő attrakció a torta vagy a bográcsban készülő finomság.

Játékra fel – a játékmesterek értik a dolgukat, mégis előfordulhat, hogy a visszahúzódóbb vagy kimerültebb gyerekek nem csatlakoznak a többiekhez. Gondoskodjunk néhány játéklehetőségről számukra is: legyen kéznél papír, filctoll, pár építőjáték, netán néhány mascara.

A rugalmasság kincset ér – ahogy a nagyobb rendezvények, úgy a szülinapi zsúrok esetében is igaz, hogy a jó forgatókönyv fél siker. Gondoljuk át előre a közös ünneplés menetét, azonban kezeljük rugalmasan a dolgokat: ha azt látjuk, hogy a hangulat kezd ellaposodni vagy a gyerekek túlzottan ,,bevadultak”, változtassunk a terveken! Dobjunk be valamilyen csapatjátékot vagy hozzuk előbbre a torta felvágását, hogy kicsit kizökkentsük a vendégeket.

Bízd profikra a zsúr szervezését, válassz zsúr csomagjainkból vagy kérj egyedi ajánlatot!