Céges rendezvények, csapatépítő tréningek

Arra, hogy a munkatársainkkal közös programot szervezzünk, szinte egész évben találhatunk alkalmat. A hagyományos ünnepek mellett a különböző céges évfordulók, a kimagasló eredmények, vagy a csapatépítő tréningek kiváló alkalmat szolgáltatnak arra, hogy a kollégákkal kiszakadjunk a megszokott környezetből, és a hétköznapitól eltérő tevékenységekkel töltsük el az időt. 

A cél ilyenkor nyilvánvalóan az, hogy mindenkinek emlékezetes pillanatokban legyen része. Az, hogy hogy sikerül a munkahelyen kívüli összejövetel, több tényezőtől is függ. Nem elég az extravagáns helyszín és a különleges fogásokat felvonultató menü, ha a munkatársak a vacsoraasztalnál is céges ügyekről diskurálnak, vagy ami még ennél is rosszabb: nem találnak közös témát és kínos csendben várják, hogy vége legyen az egésznek. A jó hír az, hogy animátoraink nem csak a gyerekek nyelvén értenek, hanem a felnőttek szórakoztatásáról is gondoskodnak, például céges bulikon és csapatépítő eseményeken.

A siker titka

Az egyik legfontosabb szabály, hogy ne az utolsó pillanatban lássunk neki a szervezésnek! Minél több idő jut az előkészületekre, annál valószínűbb, hogy minden olajozottan működik majd a rendezvényen. Bár mindig arra törekszünk, hogy a megrendeléseket rövid határidővel és magas színvonalon teljesítsük, a mi dolgunkat is megnehezíti, ha valaki december közepén kér segítséget a karácsonyi parti kivitelezéséhez.

Hogy garantált legyen a jó hangulat, érdemes szakemberre bízni a programok összeállítását! Tapasztalt animátoraink és játékmestereink tudják, mi a módja annak, hogy a komolyabb felsővezetők vagy cégtulajdonosok is ugyanolyan jól érezzék magukat a rendezvényen, mint a lazább munkatársak. A köszöntő és a teljesítmény-értékelés természetesen része lehet a céges buli forgatókönyvének, egyáltalán nem mindegy azonban, hogy egy-egy beszéd mennyi időt vesz igénybe, illetve hogy milyen programok követik azt. Az animátorok játszi könnyedséggel feldobják a társaságot és mozgásba hozzák a jelenlévőket!

Egyáltalán nem mindegy az sem, hogy a játékos feladatokat ki, és hogyan vezényli le. Animátoraink tudják, hogyan találják meg a közös hangot a céges rendezvények résztvevőivel, így oldott légkört teremtenek, folyamatosan szem előtt tartva, hogy az ünneplők szórakoztatása ne legyen tolakodó és senki ne érezze erőltetettnek az együttlétet. Bár nem mindenki gondol bele, mégis igaz, hogy nem egyszerű feladat megtalálni az arany középutat, az erre kiképzett animátorok azonban gyorsan felmérik, hogy az adott társaságnak mire van szüksége.

Az sem mindegy, hogy a szórakoztató programok milyen sorrendben követik egymást. Az animátorok ráéreznek arra, hogy mikor kell ,,felpörgetni a társaságot” vagy mikor jön el a pihentetőbb játékok ideje, és ennek megfelelően alakítják a forgatókönyvet – méghozzá úgy, hogy közben az esetleges váratlan helyzetektől sem blokkolnak le. A különböző csapatjátékok és sorversenyek tökéletes alkalmat szolgáltatnak arra, hogy azokat a munkatársakat is összehozza, akik esetleg csak látásból ismerik egymást (ez többnyire csak a nagyobb cégeknél fordulhat elő). A jól megválasztott játékok közben háttérbe szorul a munkahelyi hierarchia, és a vezetők is együtt törhetik a fejüket egy-egy megoldáson a beosztottakkal.

Néhány extra programmal még emlékezetesebbé tehető a rendezvény, ami ráadásul felér egy hatékony csapatépítéssel is! Elrugaszkodva a klasszikus céges vacsoráktól, szervezhetünk például quad- vagy terepjáró-túrákat, de rodeóbika-kölcsönzéssel is meglephetjük a munkatársainkat. Miközben csoportosan mérik össze az erejüket vagy tudásukat a kollégák, a szórakozáson túl új oldalukról is megismerhetik egymást – ehhez elég lehet egy egyszerű kincskeresés, egy karaoke est vagy közös bowlingozás. Még többet hozhatunk ki a kollégákból azzal, hogy a győztes csapatnak valamilyen jutalmat ajánlunk fel, bár a jól megválasztott animátoroknak köszönhetően mindenki nyer, ha mást nem is, egy felejthetetlen élményt biztosan!