Menyasszonyi testfestés

A legtöbb nő már kislányként arról fantáziál, milyen csodaszép menyasszonyi ruhában áll majd az oltár elé, hogy örök hűséget fogadjon a választottjának. A nagy napra készített smink és frizura, illetve az apróbb kiegészítők még tökéletesebbé teszik az összképet, amit a menyasszonyi testfestés felejthetetlenné varázsolhat. 

Az ízléses és elegáns testfestés rafinált kiegészítője lehet az ara ruhájának, még akkor is, ha csak egy egyszerű motívumot és visszafogott színvilágot választ a menyasszony. Ha hozzáértő kezek készítik a testfestést a nagy napon, a végeredmény lélegzetelállítóan szép lesz: nem csak a menyasszonyi ruha színéhez és stílusához passzol, hanem a leendő feleség személyiségéhez is. Aki "tudja viselni", az akár merészebb kreációt is viselhet a bőrén az esküvő napján, aki viszont visszafogottabb, az valamilyen finom mintával dobhatja fel a megjelenését.

Az, hogy jól képzett szakemberre bízzák rá magukat a menyasszonyok az egybekelés napján, nem csak a látvány miatt lényeges, hanem azért is, hogy a végeredmény tartós legyen és csak minőségi alapanyagok felhasználásával készüljön.

Találd meg az igazit!

A menyasszonyi testfestés különféle technikákkal készülhet, van, aki a hennára esküszik, mások az alkoholos bázisú testfestéseket részesítik előnyben, de sokan vannak azok is, akik szerint a csillámtetoválás a legszebb. Rövid összefoglalónkkal segítünk dönteni:

1) Henna: természetes anyag, amivel a felvitt minta homogén, egyszínű, a sárgásbarnától a vörösön át a mélybarnáig, feketéig terjedő árnyalatokban pompázik a bőrön. Sokan azért döntenek mellette, mert a festés tartós, a bőrre felvitt motívumokban 1,5-2 hétig gyönyörködhetünk.

2) Színes, alkoholos bázisú testfesték: jóval több árnyalatból válogathatunk, így a végeredmény igazán színes és dekoratív lehet, azonban a hennánál kevésbé tartós: 2-3 napig ékesíti a viselőjét.

3) Csillámtetoválás szabad kézzel: sok menyasszony kedvence, a választott minta ugyanis akár 2 hétig is megmaradhat a bőrön. A nagyszerű benne az, hogy a tartós testfestéshez hasonlóan strasszokkal is megbolondítható pluszban.

Láss csodát!

A testfestés nem csak arra szolgálhat, hogy harmonikussá tegye a menyasszony megjelenését, hanem az esetleges szépséghibák - például sebhelyek, forradások vagy anyajegyek - elkendőzésében is segíthet. Jó ötlet akkor is, ha el szeretnék vonni a meghívottak figyelmét valamilyen tökéletlenségről, mondjuk egy meggondolatlanul készíttetett tetoválásról. Van, aki egy-egy ruhadarabot helyettesít a testfestéssel: közkedvelt motívum a festett csipkekesztyű, az ujjatlan fazonú ruhához passzoló boleró vagy (a vőlegény legnagyobb örömére) harisnyakötő.

Az igazi ékszereket is ki lehet váltani testfestéssel, a hozzáértők gyönyörű nyakláncot, karkötőt vagy bokaláncot álmodhatnak a menyasszonyra. Egyesek szerint szerencsét hoz, ha a menyasszony magára festeti saját és vőlegénye nevének kezdőbetűit - valamilyen absztrakt mintával ez is igazán elbűvölő lehet.

Virágba borulva

Virágokat nem csak a menyasszonyi csokorban vagy az ara ruháján láthatunk, hanem akár a bőrére rajzolva is! Szinte bármely testrészen felbukkanhat, van, aki nem bízza a véletlenre, és az arcára festet néhány apró virágot, a menyasszonyi smink kiegészítéseként. Kerülhet a szemhéjra, az arccsontra, de akár a homlokon is megjelenhet. Sokan kérik, hogy a lapockájukra vagy a felkarukra fessenek virágokat, méghozzá olyan színekkel, amilyenekben a menyasszonyi csokor pompázik. Persze az egészen visszafogott, finom virágminta is nagyon látványos lehet, fehér, ekrü, gyöngyház, ezüst, arany vagy púder-rózsaszín árnyalatban.

Keresve sem találsz jobbat! 

Napjainkban egyre többen szenvednek fémallergiában, ami akár az ékszer-viselési szokásokat is felülírja. A hétköznapokon ez talán nem okoz nagy gondot, az olyan jeles napokon azonban, mint az esküvő, szívfájdító lehet lemondani az ékszerek viseléséről. A testfestésre ebben az esetben is számíthatsz: a jól képzett szakemberek rád rajzolják álmaid karkötőjét, nyakláncát vagy fülbevalóját, ha túlérzékeny lennél a fémekre! Sőt, akár a jegygyűrű is dicsérheti egy ügyes testfestő munkáját!