Farsangi mulatság felnőtteknek

Egy beöltözős buli mindig különlegesnek ígérkezik, a szervezésnek azonban sok a buktatója, így elég néhány apró részletről megfeledkezni, és a hangulat máris ellaposodhat. Ez azért ne riasszon vissza, ha azt fontolgatod, hogy a barátaiddal vagy a kollégáiddal ilyen estét tölts együtt, hiszen ha mindenre felkészülsz - és szükség esetén szakértő segítségét is kéred a garantáltan jó buliért - biztos, hogy óriási sikert aratsz!

A Farsang szerencsére nem csak a gyerekek kedvence, a felnőtteket is lázba hozza egy ilyen meghívás.....

Ahhoz azonban, hogy mindenkinek elég ideje legyen kitalálni, hogy minek is öltözik, és a jelmezét nagy gonddal összeállíthassa, egy hagyományos bulinál jóval hamarabb érdemes értesítened a meghívottakat a nagy eseményről! 

Az este hangulatát nagyban megalapozzák majd a jelmezek, de egyáltalán nem szabad alábecsülni a dekoráció fontosságát! Színes lampionokkal, lufikkal, szerpentinekkel és konfettivel könnyen színessé tehető a leghétköznapibb helyszín is!
Garantáltan feldobja az estét, ha berendezel egy "selfi-sarkot" a bulira: elég hozzá egy klassz hátteret felállítani, a közelében pedig elhelyezni egy kosarat vicces kellékekkel, így a vendégek látványos fotókkal örökíthetik meg a farsangi ünnepség emlékezetes pillanatait.

A szervezés egyik kulcskérdése,

hogy milyen ételekkel látod vendégül a maskarás meghívottakat. Asztalhoz ülve fogyasztotok el egy többfogásos vacsorát? Netán a svédasztalos megoldás a szimpatikusabb? Akármelyik mellett is döntesz, egy kis kreativitással feldobhatod a menüt, főleg akkor, ha egy bizonyos téma köré szerveződik a mulatság. Ha nem akarod a véletlenre bízni, legjobb, ha cateringben jártas szakemberektől kérsz segítséget!

Vannak olyan farsanghoz kötődő édességek, amik nem hiányozhatnak egy ilyen ünnepségről, azonban nem mindenkinek könnyű otthon elkészíteni ezeket, ha Te is közéjük tartozol, fordulj bátran rendezvényszervezésben jártas szakemberekhez, akik tudják, honnan érdemes rendelni a desszertet, tortát.

Azért is jó szervezésben gyakorlott segítőket keresni, mert a létszám függvényében ők sokkal jobban tudják, mely fogásból mennyit érdemes rendelni, s hogy mennyi italra lehet szükség a bulin. Ha hiba csúszik a számításodba, az igen csak beárnyékolhatja a legklasszabbra sikeredett farsangi bulit is!

A vendégek szórakoztatása is kulcskérdés: egy animátor - aki a közhiedelemmel ellentétben nem csak a gyerekek szórakoztatásáról gondoskodik! - vicces vetélkedőkkel, kreatív feladatokkal dobhatja fel az összejövetelt.

Ha olyan helyen kerül megrendezésre a felnőttek farsangja, ahol táncparkett is rendelkezésre áll, a talpalávalóról egy jó referenciákkal rendelkező zenekar vagy DJ is gondoskodhat - a rendezvényszervezők pontosan fogják tudni, ki a te embered, ha részletesen beavatod őket az elképzeléseidbe.

Ugyanez igaz a helyszín kiválasztására is: ha az otthonod szűkös a barátok megvendégeléséhez vagy az iroda bizonyul kicsinek a munkahelyi bulihoz, a tapasztalt rendezvényszervezők több választási lehetőséget is kínálnak, hogy megtaláld a számotokra legideálisabbat.

Fokozza a hangulatot, ha előre meghatározott téma köré szerveződik a farsang: megkérheted a vendégeket, hogy bújjanak kedvenc mesehősük bőrébe, viseljenek állat-jelmezt vagy szervezz egy Hawaii hangulatú partyt - és a sort még hosszan folytathatnánk! Persze az is jó, ha a vendégek fantáziájára bízod, hogy milyen maskarát öltenek.

Az est fénypontja lehet a jelmezverseny győztesének kihirdetése: válasszátok meg a legjobb férfi és a legjobb női jelmezt, adjatok különdíjat a legkreatívabb beöltözőnek - nem kell óriási díjakra gondolni, de valamilyen ajándékkal mindenképp kedveskedjetek a legjobb maskarák kiötlőinek!

Photo by Cristian Newman on Unsplash