Halloween ünnepére

Hamarosan elérkezik Halloween napja, mely ünnepet ma már nemcsak Amerikában, hanem világszerte megünneplik. Hazánkban sincs ez másként, a gyerekek várva várják a napot, amikor vámpírnak, boszorkánynak öltözködve csoki gyűjtő körútra indulnak ismerőseikhez. Sok szülő ilyenkor partit szervez és érdekes dekorációval, különleges sütikkel kedveskedik a résztvevőknek. 

Nagy divat lett a töklámpás faragás is,

mely ma már nemcsak vicces és rémisztő fejek kivágását jelenti, hanem ismert mesefigurák készítését is. A hatalmas narancssárga tökök belsejét eltávolítva és az üregbe mécsest helyezve, izgalmas árnyjátékokban gyönyörködhetünk ezen az esetén.

Tavaly a közösségi oldalakon nagyon divatos volt megmutatni az elkészült műveket, a legtöbben a klasszikus formákat választották, de Csingilingről, a tündérlányról készült minta sokakat elvarázsolt.

Annak, aki kedvet érez a faragáshoz, itt a minta, amit a tökre helyezve kezdődhet a munka, csodás meglepetést okozva ezzel az egész családnak és a betérő vendégeknek is.

A Halloween-napi buli kezdete előtt helyezzük a bejárat elé a kivágott töklámpásokat, ne felejtsük el dekorálni az ajtót sem, hiszen nincs Halloween parti pókháló nélkül. Rémisztő bejáratot készíthetünk imitált pókháló segítségével. Ez készülhet fonalból vagy papírból is.

Más ijesztő dekorációk a lakás minden pontjára kerülhetnek, néhány fekete és narancssárga lufi, melyre a tökfaragásnál már ismert rémisztő arcot rajzoljunk. Néhány szellem figura is feltűnhet az asztalokon, illetve a gyerekeknek adott édességek között. Egyszerű, kerek nyalókákra helyezzünk fehér, szétnyitott papír-zsebkendőt, majd apró gumival szorítsuk össze azt. Két fekete pötty a szemgödörnek és már kész is a mini szellemünk.

És végül egy izgalmas, és nem túl nehéz 3D papírtechnikával készült csontvázkéz, mely előbukkanhat a szoba bármelyik sarkában, de leghatásosabb talán a függönyre ragasztva, mintha a mögött rejtőzne a test többi része.

Jó szórakozást! Peek a BOO!