Hasznos szórakozás: a kézműves foglalkozás

Szinte minden gyerek örömmel vesz részt olyan elfoglaltságban, ahol a kézügyességét és a fantáziáját egyszerre használhatja.

Az alkotó folyamat edzi a koncentrációs képességet, türelemre tanít, és a csoporton belüli feszültséget is oldja. Ezért is fontos, hogy az iskolákban és az óvodákban legyen elég idő és lehetőség sokféle manuális tevékenység kipróbálására. A szakkörvezetők és animátorok segítségével olyan ajándékokat vagy díszeket készíthetnek a résztvevők, amiket hazavihetnek, így alkotásuk gyümölcsét később is büszkén megszemlélhetik. Az ilyen foglalkozások során a gyerekeket a környezettudatos életmódra is fel lehet készíteni azzal, ha használt anyagot vagy hulladékot dolgozunk fel. És közben önfeledt, játékos módon beszélgethetünk velük az őket foglalkoztató korosztályos kérdésekről.

Nyári fesztiválokon és gyermekrendezvényeken a kézműves foglalkozások sokszínű tárházát megtalálhatjuk, és a tartalmas együttlétnek tökéletes kellékei lehetnek a születésnapi zsúrokon, családi programokon is. Az olyan ünnepek, mint a karácsony és az advent, a húsvét, az anyák napja, a halottak napja vagy a farsang mind izgalmas és bőséges témát adnak a hagyományos kézművességgel való ismerkedésre is.

Ahány kéz, annyi alkotás

A gyerekeknek az is külön izgalmat jelent, hogy a társaik által készített műveket megnézhetik, és így egymástól is meríthetnek ötleteket. A kisebbek általában önfeledten vetik bele magukat a festékkel való maszatolásba vagy a nyomdázásba. Ezután már szívesen barátkoznak az olyan eszközökkel, mint az olló, a ragasztó vagy a kellemesen puha gyurma és a só-liszt massza. Papírból kivágás, origami figurák hajtogatása, gyöngyfűzés, faliújság vagy bábukészítés, nemezelés, mézeskalácssütés, tojásfestés, vesszőfonás vagy fával barkácsolás – kivétel nélkül mindegyik nagyszerű elfoglaltság. És, ha szeretnénk, ha a gyerekek otthon is kézműveskednének, keresgéljünk a világhálón a jobbnál jobb ötletek között, csak győzzünk választani!

Szülinapi bulik, rendezvények, családi összejövetelek idejére gyermekanimációs szolgáltatásinkat kínáljuk. Ismerd meg valamennyi szolgáltatásunkat!