Lufi-hajtogatás egyszerűen – A kard

A lufi hajtogatás az egyik legnépszerűbb elfoglaltság egy gyerekeknek szervezett rendezvényen, szülinapi bulin. Azok a szülők vagy animátorok, akik el tudnak készíteni a kis lurkóknak egy-két léggömb formát, biztosan számíthatnak az elismerésre és láthatják a gyermekek elégedett és vidám arcocskáját.

Azok számára, akik még nem elég felkészültek a lufi hajtás témakörében, néhány egyszerűen elkészíthető mintát fogunk bemutatni sorozatunkban.

Mindjárt az első lufiból készült játék a kard, amelyért a kisfiúk odalesznek.

A legegyszerűbben elkészíthető változatához csak egy hosszú egyenes léggömböt kell a megfelelő módon megtekernünk.

Továbbá szükséges az elkészítéshez egy műanyag léggömb fújó eszköz/pumpa, mely pár ezer forintért beszerezhető, sőt ha több léggömbös csomagot vásárolunk, sok esetben már előre bele van csomagolva a lufik mellé ez az eszköz.

Kezdjük a végeredmény bemutatásával. Íme a célunk az alábbi léggömb kard elkészítése:

A fémes hatást ezüstszínű léggömb fújásával tudjuk elérni, de akármilyen színű lufi megfelel a célnak, a gyerekek örülni fognak a zöld, kék, barna, fekete vagy fehér változatnak is.

1. Nos, első lépésként fújjuk fel az egész lufit levegővel kis segédeszközünk segítségével. Majd kössük csomót a végére.

2. lépésben fogjuk a lufit a megkötött végétől kb. 3-4 cm-re és csavarjunk rajta egy pici gömböt.

3. Ezután a gömb végétől kb. 10-12 cm-re csavarjuk meg a lufit, majd hajtsuk félbe az így kapott hurkát. Így a kis gömb csavart része és a hurka csavart része egy vonalba fog kerülni.

4. Ekkor fogjuk össze a két részt és csavarjuk meg. Ha jól dolgoztunk, akkor egy kerek, lyukas részt kapunk a hosszú lufi végén.

5. Most ezen a lyukon húzzuk át a lufi szabad, hosszú részét úgy, hogy a hajtott végén egy fogantyú maradjon.

Íme az eredmény

6. Ahhoz, hogy a kardunk fogója ne legyen ilyen félkör alakú, fogjuk meg az alján és csavarjuk meg egy kb. két-három centis szakaszon. Majd engedjük ki a csavarást, így elnyeri jobban meghajlított alakját, mely a kézre simul.

A végeredményként kapott karddal a csemeték biztonságosan játszhatják hadi játékaikat.

Sok sikert kívánunk az elkészítéshez!

Ha a képek alapján nehéznek tűnik a lufi kard elkészítése, jelentkezz lufi-hajtogató tanfolyamunkra, mely kéthavonta folyamatosan indul.

Bővebb információ és jelentkezés.