Tanuld meg a lufihajtogatás néhány alaptudnivalóját

Garantált jókedvet és boldogságot okoz a kicsiknek, ha bármilyen rendezvényen lufiból hajtogatott figurát kapnak ajándékba. Akár órákig is el tudnak szaladgálni a lufikardokkal, lufivirágokkal és mindenkinek megmutatják legújabb szerzeményüket. Imádjuk látni az örömöt az arcukon. Tanuld meg Te is a lufihajtogatás alapjait. Néhány fontos tudnivalót gyűjtöttünk össze itt.

A lufihajtogatás alapjait elsajátítani nem bonyolult dolog, azonban a minták elkészítéséhez már szükséges kézügyesség, kreativitás. Néhány alap technikáról olvashatsz most cikkünkben.

Elsőként említenénk a legfontosabbat, ami a lufik minőségére vonatkozik. Animátoraink kizárólag speciális modellező lufit használnak a lufihajtogatáshoz, ezt javasoljuk neked is. Ezek sokkal tovább bírják, mint az egyszerű hosszú lufik, amik hamar kidurrannak a hajtogatás közbeni csavarásoktól. Miután többször csavarunk meg egy-egy részt a lufin, így ezt csak megerősített gumi bírja ki károsodás nélkül.

Másik fontos szempont a léggömb felfújása. Ne is gondolj arra, hogy a száddal fogod felfújni a lufit, használj kézi pumpát, amivel könnyen tudod szabályozni a levegő beáramlásának mennyiségét. 

Amikor elkezded a figura alapját elkészíteni, fogsz egy hosszú modellező lufit és elkezded a kézi pumpával levegővel megtölteni. Figyelj arra, hogy soha nem teszünk a léggömb teljes hosszába levegőt, kb. 5 cm-es darabnak a tetején üresen kell maradnia, mert csak így tudod könnyedén formázni a lufit, a levegő buborékokat arrébb tolni a felfújt léggömbben. A kezdők legnagyobb félelme, hogy kezükben durran szét a lufi hajtogatás közben. Ezt a problémát a jó minőségű léggömbök választásával elkerülhetjük.

Azt gondolhatnánk, hogy a lufik megcsavarása nem is ördöngösség, de ennek is megvan a helyes technikája. A lufi első szakaszának elkészítésekor a minta szerint megfelelő távolságban kell többször megcsavarnod a léggömböt, a folytatáshoz azonban ezt a már megtekert darabot folyamatosan tartanod kell, hiszen a következő tekeréskor egyébként kifordulna, önmagát visszacsavarná eredeti állapotába. Az elkészült megtekert darabot fogd a szabad tenyeredbe, melyben a lufit tartod, a domináns kezeddel végezd a tekerést, mindig ugyanabban az irányban.

Elsőként próbáld meg elsajátítani a kutya hajtogatásának alapjait, mert ez a figura az alapja például a zsiráfnak is. Egy kicsit hosszabb nyakat hajtani már könnyedén tudsz, ha a kutyát jól begyakoroltad. Ezután jöhetnek a kardok, virágok, melyek az alaphajtásból készülnek el, később pedig a papagáj, majom hajtogatásával növelheted tudásod. 

Alkoholos filctoll segítségével teheted élethűbbé alkotásodat, szemeket, szájat, orrot vagy füleket rajzolva a lufikra.

Varázsolj egyszerű lufiból mesevilágot és meglátod az ámuló, csillogó tekinteteket.

Többet szeretnél megtudni és gyakorlatban is elsajátítanád a lufihajtogatás trükkjeit? Jelentkezz lufihajtogató tanfolyamunkra.

Ha rendezvényre, családi eseményre, vagy szülinapi zsúrra szeretnél lufihajtogatással kedveskedni a meghívott gyerekeknek, akkor itt kérd árajánlatunkat.