Blog 1/16

Szülőként és nevelőként elsődleges feladatunk a gyermek fejlődésének segítése, különösen az első években, amikor a kisgyerek különösen fogékony és fejlődésben van. A montessori módszer egy olyan nevelési és oktatási rendszer, amelynek célja, hogy a gyerekeknek lehetőséget biztosítson arra, hogy saját tempójukban és érdeklődésüknek megfelelően fejlődjenek. Ez a módszer alapvetően a játékra és a gyakorlati tevékenységekre épül, és arra ösztönzi a gyerekeket, hogy felfedezzék a körülöttük lévő világot, és saját magukat is.


Az év elejével beköszönt a farsang, azaz a vidámság és álarcok időszaka. A farsang hagyománya számos kultúrában gyökerezik, és minden évben izgalommal tölti el az embereket, akik szívesen vesznek részt álarcos bulikon és ünnepségeken. Ha Te is szeretnél egy felejthetetlen farsangi bulit szervezni, néhány tippel és ötlettel segítünk a sikeres rendezvény megszervezésében!Gyerekkorunkban minden nap tele volt kalandokkal, miközben felfedeztük a világot és saját testünket. Az ugrálás, egy látszólag egyszerű és szórakoztató tevékenység, valójában számos előnnyel jár gyermekeink számára. Legyen szó szabadtéren lévő trambulinokról, ugrálóvárról, vagy akár a házban a vidám mókáról, az ugrálásnak sok pozitív hatása van a gyerekek testi és szellemi fejlődésére.


A közösség szerepe a gyermekek fejlődésében nem vitatható. Az óvodás és kisiskolás korú gyerekek számára különösen fontos a közösségi élmény, hiszen ez az időszak a szocializáció, az ismeretszerzés és az érzelmi fejlődés kulcsfontosságú időszaka. Ahogy beköszöntött a nyár, számos szabadtéri program várja a gyerekeket, ezért érdemes bátran kilépni a komfortzónából, és lehetőséget adni nekik az ismerkedésre és a közösséghez való csatlakozásra.