Blog 1/14

Firkálással indul, de vizuális önkifejezés lesz a végeredmény. A rajzolás egy csodálatos alkotási folyamat, amely fokozatosan alakul és fejlődik. Segít a gyermeknek feldolgozni a világról alkotott ismereteit. Cikkünk segítséget nyújt az első lépésekhez!


Nem véletlen használjuk évszázadok - ha nem évezredek - óta a hivatás kifejezést azokra az állásokra, amelyek életünk végéig célt, értelmet és energiát adnak a hétköznapok során. A nem hivatásként űzött szakmában tevékenykedve hamar kiéghet az ember. Ezúttal azt mutatjuk meg, milyen munkák azok, amelyek egyhamar nem vezetnek kiégéshez. Inspirálódj velünk! 


Azt hihetnénk, hogy csak egy program a sok közül, a videónézés és a figurákkal való játék mellett. Pedig a kézműves foglalkozások sokkal többet rejtenek magukban: a gyermekek gondolkodása mellett a szocializációs készségeiket és a kreativitásukat is fejlesztik. Négy pontba szedtük össze, mi mindent profitálhatnak a legapróbbak is a kézműveskedésből! 


Klasszikus napközis tábortól kezdve extrém ottalvósokig ma már döbbenetesen széles kínálat várja a kalandor kicsiket és a kicsik energiáit lekötni kívánó szülőket. Bár a táboroztatás nem olcsó mulatság, cserébe életre szóló élmény mellett tanulságos, építő közösségi tapasztalatot jelent. Az alábbiakban összegyűjtöttünk hét olyan tábort, amelyek szerintünk elképesztő izgalmasok és tartalmasok lehetnek!


Maria Montessori az 1900-as évek elején egy olyan pedagógiai rendszer alapjait rakta le, amely szembe ment az akkori nevelési módszerrel. Elvei szerint a gyermekek kicsi felnőttek, akik önálló tudattal és akarattal bírnak, gondolatvilágukat, kreativitásukat pedig hagyni kell szárnyalni. Pedagógiája ma óriási reneszánszát éli, egyre többen követik a Montessori irányelveket otthonaikban is. Hoztunk pár praktikus tanácsot óvodásokat és kisiskolásokat nevelő szülőknek, akik szeretnék más szemszögből megközelíteni a gyereknevelést.