2022-es tábormustra: ezek a legmenőbb nyári táborok szerintünk

Klasszikus napközis tábortól kezdve extrém ottalvósokig ma már döbbenetesen széles kínálat várja a kalandor kicsiket és a kicsik energiáit lekötni kívánó szülőket. Bár a táboroztatás nem olcsó mulatság, cserébe életre szóló élmény mellett tanulságos, építő közösségi tapasztalatot jelent. Az alábbiakban összegyűjtöttünk hét olyan tábort, amelyek szerintünk elképesztő izgalmasok és tartalmasok lehetnek!

Kreatív alkotó táborok: megáll az ész, miket megtanulhatnak a gyerekek! 

A hagyományos kézműves programokon túl elképesztő lehetőségek állnak a gyerekek előtt. Kiemelendő közülük a LEGO Store tábora, ahol az 5 és 11 év közötti kicsik folyamatos napközis programokon vehetnek részt. Szabadon ereszthetik a fantáziájukat, alkothatnak csapatban és egyénileg is, játszva, szórakozva fejlődhetnek. Mindeközben javulhat a gyermekek térlátása, kis- és nagymotoros izmaik működése. Kell ennél több? 

A nagyobbak sem maradnak izgalmak nélkül, különösképp, ha vonzza őket az influencerek és az online tartalomgyártók világa. Pályaválasztás előtt álló gyermek számára extrán hasznos alternatívát jelentenek a balatonkenesei médiatáborok. Ott szuperintenzív képzési keretek között tanulhatják meg a szakma fortélyait a leendő youtuberek, tiktokerek, vloggerek, fotósok, videósok, podcasterek, rádiósok és újságírók. A gyermekednek alkalma lehet belekóstolni a tartalomgyártás kemény munkával teli mindennapjaiba! 

Fölös energiák, le veletek! 

Sporttáborokat tekintve sem kell úszó- és tánctáborokra korlátoznotok a döntést, ha a kisgyermeked több izgalomra vágyna. Idén először indul el az ország első napközis Ninja tábora! Ha a csemetéd imádta a Ninja Warrior vagy az Exatlon tévéműsorokat, nem kell sokáig győzködned, hogy részt vegyen a táborban. Ott aztán lehetősége lesz futni, kúszni, mászni, ugrani és függeszkedni, egyáltalán kipróbálni magát az akadályfutás sportágában! 

Amennyiben nektek a nyár mégis csak a vízről szól, úgy is találni extra tábort. Ilyen a Windsurf tábor Balatonszemesen! Kisgyermekednek akár egészen az alapoktól van lehetősége megtanulni szörfözni, SUP-ozni, de mellette strandfocizhat, kosárlabdázhat és strandolhat is a kedvére. Vétek kihagyni! 

Fejlődés, önismeret és épülés a táborokban? Persze! 

Folyton nyúz, hogy állatot szeretne az otthonotokba? Itt az ideje, hogy megtanulja, mivel jár az állattartás, mekkora felelősség a gondozásuk! A Le a cipővel! Állatgondozó nyári gyerektábor a Balatonnál lehetőséget ad mindenre. Óriási birtokon kell a kicsiknek szakmai vezetés mellett gondoskodni mentett állatok regimentjéről. Találkozik majd lóval, kecskével, juhval, szamárral, kisgidával, kisbáránnyal, csikóval, kiscsacsival, bocival, no meg persze kutyával, macskával és nyúllal. Az már csak hab a tortán, hogy külföldi vendégek is várhatók, így a nyelvtudását is csiszolhatja jó társaságban. 

Ha olyan lehetőséget keresel, ahol a gyermeked az érzelmek felismerésében, kifejezésében, önismeretében és lelki rugalmasságában fejlődhet, a hála és jócselekedet fontosságát tanulhatja meg, akkor a Kincses Sziget felfedezőtáborok szólnak nektek! Játékokba bújtatott sok tanulság várja majd őt a táborban, Tihanyban.

A kisgyermekek logikája, deduktív képességeinek fejlesztése komoly kihívás, főleg, ha ügyel rá az ember, hogy ne terhelje le őket túlságosan. Ebben nyújt segítséget a piliscsabai 21. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor szórakoztató szerepjátékon és izgalmas csapatmunkán keresztül! Napközis és ottalvós konstrukcióban is elérhető egyedi, izgalmas kaland. 

Már csak a legnagyobb kihívás maradt hátra: győzz választani! 😊