Arcfestés a gyerekrendezvényeken

Minden gyerekrendezvényen az arcfestés az egyik legnépszerűbb program, a gyerekek hosszú sorokban várják, amíg arcfestőink őket is átváltoztatják. Nem véletlenül ilyen népszerű ez a program a körükben: játékaik során szeretnek mások bőrébe bújni, arcfestés után viszont lehetőség van arra, hogy úgy is nézzenek ki! 

Megmondhatják, mivé szeretnének átalakulni, de ha bizonytalanok, arcfestőink tanácsot is tudnak nekik adni vagy mintákat mutatni, hogy például milyen lehetőségek közül választhatnak. 

Általában kedvenc állatfigurájukká, mesehősükké vagy hercegnőkké szeretnek átváltozni, de lehet kérni csak egy-egy motívumot, virágmintát is az arcukra. A lányok körében általában a királylány és állatos minta a legnépszerűbb, a fiúknál szintén nagyon kedveltek az állatfestések, de emellett a szuperhősös minták is.

Ez a program tényleg minden gyereket megmozgat,

a félénkebbek is könnyebben feloldódnak arcfestés után. Sok gyerek felszabadultabb ilyenkor, ha más bőrébe bújhat, így akkor is hasznos, ha például a gyerekek alig ismerik egymást és egy kicsit fel kell oldani őket.

Figyelünk arra, hogy mindig bőrbarát anyagokkal dolgozzunk, a festékek nem okoznak allergiás reakciót. A festék nem mérgező, nem probléma az sem, ha a kicsi véletlenül lenyalja az arcáról. A nap végén, az esti fürdésnél könnyen eltávolítható a minta, egyszerű szappanos vízzel lemosható. Néha az arcfesték lemosása után kiszárad a gyerekek bőre, ilyenkor elég egy kis krémmel bekenni. Ha a ruhára is került festék, nem probléma, mert kimosható az anyagból is.

Az arcfestés minden rendezvényen, gyerekzsúron a gyerekek kedvence és a legjobb emlék a nap végén. Kérhető bármilyen rendezvény kiegészítő programjaként, szülinapi zsúrokon, esküvőkön, halloween-kor, húsvétkor, farsangon stb., de akár a fesztiválokon is. Az egyre népszerűbb tematikus gyerekzsúrokon (királylányos, kincskeresős stb.) kifejezetten keresett program, hiszen festett arccal még inkább beleélhetik magukat a kalóz- vagy a királylány/királyfi-szerepbe.

Akkor is ajánljuk, ha a rendezvény nem kifejezetten gyerekeknek szól, hiszen amíg gyerekek elfoglalják magukat az arcfestők és a többi gyerek társaságában, addig szüleik is szabadabban szórakozhatnak. Az arcfestés minden rendezvény programjába beilleszthető, akár céges családi napokon is, ha szeretnénk, ha a dolgozók gyerekei maradandó élménnyel távozzanak.