Arcfestés – A pillangó

A szülinapi bulik fénypontja az arcfestés. Fiúk és lányok egyaránt élvezik, hogy az arcukra kerül kedvenc mesehősük álarca vagy szeretett állatuk bőrébe bújhatnak. A kislányok által legtöbbször kért minta, a pillangó. Mi is szeretjük festeni ezt a mintát, hiszen szabadon szárnyalhat a képzeletünk. 

Rengeteg szín közül választhatunk a festés kezdetén, az alap szín felvitele után pedig a kontúrokat akár teljesen eltérő színekkel dobhatjuk fel.

A kész mintát tovább díszíthetjük csillámporral, strassz kövekkel. Nincs megkötés, bármi elfogadott és a kisgyerekek imádják.

Egyszerű pillangó minta festését mutatjuk be nektek lépésről-lépésre. 

Első lépésként az alapszín kiválasztása után egy szivacsdarabot mártsunk bele az arcfestékbe. Javasoljuk, hogy mindig jó minőségű arcfestéket használjatok, mert így elkerülhető az esetleg érzékeny, allergiára hajlamos gyerekeknél a kiütés, allergén reakció. A szivacson lévő festéket a gyermek homlokán és szemei alatt vigyétek fel szép ívesen, mint a képen láthatjátok. Ha ügyesen bántok az ecsettel, akkor csillagokat is festhettek a homlokrészre. 

Miután az alapozással elkészültetek a kontúr színként kiválasztott eltérő árnyalatú festékkel vékony ecset segítségével rajzoljátok körbe a pillangó körvonalait. A szemek környékén óvatosan használjátok az ecsetet és a festéket, nehogy a gyermek megsérüljön. 

Szinte már kész is vagytok, azonban ahhoz, hogy még erőteljesebb legyen a hatás, fehér színű festékkel adhattok mélységet az egész arcfestésnek. A kontúrok mentén használjátok a fehér színt, valamint apró pöttyökkel dobjátok fel a mintát.

Ha a kislányok igénylik csillámporral vagy apró strassz kövekkel lehet tovább finomítani a mintát. Higgyétek el a siker nem marad el. Ne keseredjetek el, ha elsőre nem lesz tökéletes a mű, gyakorlat teszi a mestert.

Ha mégsem boldogultok, akkor jelentkezzetek az arcfestő tanfolyamunkra, ahol megtanulhatjátok az arcfestés minden trükkjét és a bonyolultabb mintákat is.

A következő szülinapi buli szervezésekor már e fontos tudás birtokában fogtok belevágni.