Gyerekzsúr otthon: így szervezd, hogy életre szóló élmény legyen a csemetédnek!

Különleges alkalom a kisgyermeked születésnapja, az év legjobban várt napja! Természetes, hogy azt szeretnéd, az izgatottsága méltó partiban csúcsosodjon ki, amely nem csak neki, hanem a kis barátainak is emlékezetes élményt jelent.

Íme négy szempont, amire ha ügyelsz, garantáltan jól végződik a mulatság!

1. Tűzd ki mielőbb a parti időpontját!

Főleg, ha hétvégi alkalmon gondolkodsz, fontos, hogy a kis vendégek hozzátartozóival egyeztess! Nem tudhatod, hogy a gyermeked legjobb barátjának családja mikor látogatja meg a nagymamát, vagy mikor van anyás vagy apás hétvégéje, ami nem alakítható kellően rugalmasan. Érdemes a gyermeked legjobb pár barátjának családjával egyeztetni jó előre, hogy utána a fix időpontra meghívhassátok a többi kis pajtást!

2. Rendezd át az otthonotokat!

Egy csapat izgatott kisgyermek fogja birtokba venni a lakásod vagy házad, akik mindenre fognak ügyelni, csak az óvatos mozgásukra nem. Játék függvényében másznak, bújnak mindenhova! Éppen ezért érdemes átgondolnod, hogy mely bútorok lehetnek útban a játékuk nyomvonalán, esetleg milyen kiegészítők okozhatnak balesetet. Erre az alkalomra fontold meg, hogy a legféltettebb kincseidet – legyen szó a régóta nevelgetett bonsai, az idősödő ékszerteknősödről, fádról vagy a nagymamádtól örökölt Zsolnay készletről – elzárod a buli idejére valahova máshova.

3. Tervezd meg alaposan a menüt!

Manapság rengeteg kisgyereknek van valamiféle ételallergiája, hogy a válogatós kicsikről ne is beszéljünk! Készülj tejmentes, gluténmentes, dió- és mogyoróféléktől mentes, de még cukormentes alternatívákkal is, hogy senki ne maradjon éhen! Emellett érdemes az alkalomra nagy csomag papírtányért és -poharat beszerezned! Ezek nem törnek, nem okoznak balesetet, a mosogatással sem kell bajlódnod és műanyag társaikkal ellentétben nem károsítják a környezetet!

4. Találd ki, mivel foglalkozzanak a gyerekek a zsúron!

Még felnőtteknek rendezett partikon is érdemes programokat szervezni, hát még, ha kisgyerekeknek szervezel mulatságot! Fontold meg, hogy az otthonod milyen típusú aktivitásokra alkalmas, mit viselnek el a szomszédok, és hogy hány kis bulizó várható a jeles alkalomra. Mindezek alapján válassz témát a bulinak, szervezz sportos, kreatív vagy pont, hogy nyugodt programokat a zsúrra.

Ne feledd, ha elakadtál, ránk számíthatsz!