Gyerekzsúr szervezés Covid idején lehetséges?

A világjárvány miatt mindenki bezárkózik, megpróbálja a legkevesebbet kontaktálni másokkal. Azonban egy éve már, hogy együtt kell élnünk ezzel a helyzettel, elég nehéz a gyerekeknek ismét nemet mondani a szülinapi zsúrra. Kell egyáltalán nemet mondani?

A gyerkőcök minden évben nagyon várják már a szülinapi bulijukat, hiszen összejöhetnek a barátaikkal, szebbnél szebb ajándékokat kapnak és egy délután az történik, amit igazán szeretnének. Viszont a tavalyi évben sok gyerkőcnek le kellett mondani a partiról, miután a biztonság kedvéért inkább senki nem akarja elengedni gyermekét egy összejövetelre. Bár a kisebb gyerkőcök találkoznak az oviban és a suliban, de mégsem ugyanaz, mintha felhőtlenül együtt ünnepelhetnének. 

Most már meg kell próbálnunk együtt élni a kialakult helyzettel, hiszen úgy tűnik még egy ideig velünk lesz ez a vírus. Szervezhetünk gyerekzsúrt most is, csak egy picit jobban, körültekintőbben kell eljárnunk és persze nem mehetünk játszóházba, sem egyéb szervezett helyre, így nagyobb munka hárul a szülőkre. Gyerekek esetében nincs korlátozva a meghívott személyek száma, csak a felnőttek számára kell odafigyelnünk a szervezéskor, tíz főnél többen ne legyenek egyszerre egy helyen. Célszerű olyan bulit rendezni, ahol a gyerekeket csak a kapuban átadják a szülők és a rendezvény végén értük jönnek. Tudjuk, hogy nehéz ennyi gyerekkel pár óra olyan elfoglaltságot találni, ahol mindenki jól érzi magát, nincs veszekedés, sem unalom.

A szervezést mi is át tudjuk vállalni tőletek, sőt animátoraink a lakásotokban, házatokban megtartott bulin tevékenyen szórakoztatja a meghívott gyerkőcöket és az ünnepeltet is. Tematikus parti témáink közül választhatjátok ki gyermeketek számára a legkedveltebb mesehőst, minden ekörül forog majd, a játékok, a dekoráció, stb. Az általunk szervezett zsúrok többségén kézműves foglalkozások, csapatban játszható kvízjátékok, szabadtéri esemény során sportvetélkedők is szerepelnek. Külön kérésre arcfestés és lufihajtogatás szintén rendelhető, mellyel tovább növelheted a parti izgalmait. 

A tavasz beköszöntével akár a kertben,

vagy egy tisztáson is megtartható a buli. Ebben az esetben a távolság betartásával sem lesz nagy problémád. Itt akár a szülők is együtt ünnepelhetnek a gyerkőcökkel, ebben az esetben nektek is kevesebb feladatotok lesz.

Amennyiben mégsincs lehetőségetek meghívni a barátokat a buliba, akkor szervezettek otthon egy igazán felejthetetlen napot, amikor a kis ünnepelt olyan dolgokat is csinálhat, amit általában nem engedtek meg neki. Együtt süssetek, főzzetek, vagy rendezzetek otthon puha szivacslabdával csatát. Bármi olyan tevékenység, amit együtt végeztek és szokatlan, azzal máris emlékezetessé tehetitek a kis gyermek születésnapját, kárpótolva ezzel az elmaradt buli miatt. Legyen ez az ő napja, amikor mindannyian rá figyeltek, vele vagytok. Tegyétek el a telefonokat és csak arra figyeljetek, amit a gyermeketek mond. 

A most kialakult helyzetben egyre többet használják az online eszközöket, így a nagyszülők, más rokonok bármelyik csevegő alkalmazással részt tudnak venni az ünneplésben. Persze ez nem az igazi, de a semminél mégis több. A kis ünnepelt ezt is izgalommal várja majd, lehetőség szerint az egész nap folyamán mindig mások hívják fel és üdvözöljék születésnapján.