Játék-időhurokban: a megunhatatlan ugrálóvárak

Van-e megfelelőbb játéktér örökmozgó gyerekeink számára, ahol önfeledten tombolhatnak, levezethetik fölösleges energiájukat, mint az ugrálóvár? Ahol az idő a felhőtlen, gyermeki mókázás és kacagás jegyében telik, és – végre – nem kell viselkedni! 

Nincsenek szigorú szabályok, és jó esetben anyának sem kell megfelelni, aki a partvonalról figyeli a puha matracokon cikázó csemetéjét, és megkönnyebbülve veszi tudomásul, hogy az előbbi hisztirohamnak nyoma sincs. 

Az ugrálóvár előnyei

Kezdjük a technikai részletekkel! Mivel egy rendkívül könnyen szállítható és telepíthető kellékről beszélünk, kihelyezése minimális szervezést igényel.

A vár „falai között” biztonságos környezetben ugrálhat, bucskázhat, a játék hevében eshet-kelhet a gyerkőc, nem állhat fenn a testi épségét kockáztató tényező.

Minden korosztály számára elérhető örömforrást jelent: vannak kifejezetten bölcsiseknek, óvodáskorúaknak és nagyobb, iskoláskorú gyermekeknek tervezett várak. Gyermeke kalózos, autós, barbis korszakát éli, vagy a legújabb animációs film lázában ég? Ez sem gond, mivel bárki megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő tematika szerint kialakított, berendezett játékteret.

Az ugrálóvár szabad- és beltéren is elhelyezhető. A szabadtéri légvár előnye, hogy a gyerekek kimozdulnak a digitális világ mesterséges kényelméből, és friss levegőn vezetik le mozgásigényüket. Ez nemcsak a gyermek mozgásos képességeinek fejlesztéséhez járul hozzá, hanem fokozza mentális teljesítményét, és pszichés egyensúlyának megteremtésében is szerepe van.

Az ugrálóvár nemcsak a gyerekek, hanem a szülők kedvence is! Ez egy win-win helyzet, hiszen amíg a lurkók ugrándoznak, a szülők fellélegezhetnek kicsit, körülnézhetnek a rendezvényen, vagy barátaikkal foglalkozhatnak. Hiszti kezelésére is bevált módszer, mert kizökkenti a csemetét korábbi állapotából, a játék végén pedig egy fáradt gyerkőc várja majd az esti fürdést.

Nem utolsósorban felejthetetlen játékélményt nyújt a gyerek számára! A gyerek az önazonosság és flow élményét élheti át játék közben, hiszen azt teszi, ami legfőbb feladata gyerekkorban: játszik, és teljesen belefeledkezik ebbe. Ahogy Vekerdy Tamás a Gyereknevelés dán módra című könyv utószavában megjegyzi, „… az örömteli, a magabiztos és rugalmas (a stresszeket jól tűrő és a kibillenés után mindig eredeti önmagához könnyen visszatérő) felnőttkor nem érhető el sok szabad játék nélkül.”

Ha gyermeked számára tartalmas szórakozási lehetőséget keresel, és szeretnéd igénybe venni ugrálóvár-szolgáltatásunkat, keress meg minket elérhetőségeinken