Pocakfestés

Ma már senki nem lepődik meg azon, ha egy várandós anyuka profi fotós segítségét kéri abban, hogy megörökítse a babavárás örömteli pillanatait és az egyre gömbölyödő pocakot. Aki igazán egyedi fotókat szeretne, pocakfestéssel teheti igazán különlegessé a megjelenését, és ezzel együtt a fotózáson készült képeket. 

Az úgynevezett "belly painting" vagy "bump painting" az Egyesült Államokból indult világhódító útjára, és az utóbbi időben hazánkban is nagy népszerűségnek örvend, olyannyira, hogy már kifejezetten erre irányuló képzéseket is indítanak azoknak, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy kismamák pocakjára varázsoljanak szebbnél szebb - vagy épp vicces - remekműveket. Korábban a hírességek választották a testfestésnek ezt a különleges módját, ma viszont már bárki számára elérhető.

A különböző mintákat kétféle technikával vihetik fel a bőrre a hozzáértő kezek: az egyik a henna, ami természetes anyag, a sárgásbarnától a vörösön át a mélybarnáig, feketéig terjedő árnyalatokban rajzolhatók vele a minták, a végeredmény tartós, 1,5-2 hétig díszíti a pocakot, a festés ezzel a technikával homogén, egyszínű. A másik lehetőség a vízbázisú testfestékek használata, ezek egyszerűen lemoshatók, és a rendelkezésre álló színárnyalatoknak csak a képzelet szab határt.

A nagy bejelentés

Nem mindenki várja meg, hogy a hasa kerekedjen, van, aki már azt a nagy hírt is pocakfestéssel kürtöli világgá, hogy bővül a család. Aki merészebb, akár a közösségi oldalakon is közzé teheti a nagy bejelentést, de akkor is érdemes a pocakfestést választani, ha csak a leendő apukának adnák tudtára valamilyen kreatív módon azt, hogy érkezik a gólya.
A pocakfestéssel nem csak arról adhatnak hírt a kismamák, hogy babát várnak, hanem azt is egyértelműen a világ tudtára adhatják, hogy kisfiút vagy kislányt hordanak-e a szívük alatt. A rózsaszín vagy kék színek mellett számtalan minta is kifejezheti, hogy milyen nemű lesz a legújabb családtag.

Sokszínű várandósság

Amikor a pocak növekedésnek indul, csak a képzelet szabhat határt annak, hogy milyen festés kerüljön a kismama testére. A szemet gyönyörködtető pocakfestés még izgalmasabbá tehető, ha egyszerre több babaváró anyuka áll a fotósok kamerája elé! Aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy a barátnőjével vagy valamelyik családtagjával egyszerre néz anyai örömök elé, érdemes kihasználnia ezt a lehetőséget, hiszen túlzás nélkül állíthatjuk, hogy soha vissza nem térő alkalom kínálkozik ilyenkor arra, hogy festett pocakokkal álljanak modellt!

Igaz, hogy elég aprólékos munkát igényel, a végeredmény mégis lélegzetelállító: van, aki a babája ultrahangképét festeti a hasára, mások színes lepkéket, babatalpat, halacskákat vagy épp földgömböt álmodnak a pocakjukra. Nagy meglepetést okozhat az ismerősöknek az is, ha valaki pocakfestéssel tudatja az ismerőseivel, hogy nem egy babával, hanem ikrekkel gyarapodnak a közeljövőben! Arra is tökéletes megoldás a pocakfestés, hogy a világ tudtára adják a kismamák, hogy milyen nevet választottak a bébinek: a szebbnél szebb motívumok mellett természetesen szöveg is kerülhet a gömbölyödő pocakra!