Kifogyhatatlan játékötletek

Rengeteg programot kínálnak animátoraink azon gyermekek számára, akikre egy – egy céges rendezvényen, esküvőn, születésnapi zsúron felügyelnek. Ezek közül a játékok közül szeretnénk most bemutatni néhányat.

Régmúlt időkben, mikor még nem ismertük a számítógépet és csak vezetékes telefon volt, az is a szomszédnál, akkor bizony rengeteget játszottunk kint a szabadban, lógtunk a haveroknál. 

Ötletes és egyszerű játékokkal szórakoztattuk magunkat, nem unatkoztunk sosem, hiszen ha többen összeverődtünk, akkor bizony jó kis csapatjátékokat szerveztünk magunknak. 

Az unalom elűzésére – és az ebből kialakuló káosz megelőzésére – animátoraink rengeteg játékötlettel készülnek fel minden egyes alkalomra, mikor segítségül hívják csapatunkat.

Természetesen a program kialakítása során figyelembe vesszük a gyerekek létszámát és életkorát,

hiszen egy óvodás figyelmének lekötéséhez teljesen más játékok szükségesek, mint az iskoláskorú gyerekek számára. Animátoraink a korábbi rendezvények visszajelzései alapján már tudják jól, hogy a sorversenyek és csapatjátékok szervezése mennyire közkedveltek szinte minden korosztály számára.

A jól ismert zsákba futás, rákjárás, talicskázás, fókajárás csapatban még izgalmasabb, és ugye tudjuk, hogy a kisgyerekeknek a mozgás a legfontosabb. Ha nem rendelkezünk nagy területtel a rendezvény helyszínén, akkor is megpróbálunk némi mozgással párosuló játékot beiktatni a foglalkozások közé, hiszen sokáig egy-helyben ülni egyik gyermek sem szeret. Ilyenkor jön a lufi taposás, vagy a székfoglaló, esetleg a „vakvezető” játék, amikor az egyik gyermek szemét bekötve a másik próbálja meg végigvezetni a székekből kirakott útvesztőn.

Ha szabadtéren megrendezendő eseményre hívnak bennünket, akkor sokszor szervezünk számháborút. Ezt a játékot célszerű olyan helyen játszani, ahol sok tereptárgy, fák, növények, épületek vannak, hiszen ott könnyebb elrejtőzni az ellenséges csapat elől. A játékban a szám elrejtése az egyik legfontosabb dolog, ezért a játékosok különféle trükköket vetnek be. Tudtátok, hogy a szám különféle tereptárgyakhoz nyomása szabályos, de a számot kézzel vagy ruhadarabbal (pl. sapkával) eltakarni nem szabad? Egy csomó trükköt és szabályt tanítanak animátoraink a kis lurkóknak, így saját közösségükben is játszatják később a rendezvényen megtanult játékokat.

Nagyobb gyerekek számára fejlesztettük ki a tematikus, egy téma köré épülő játékprogramjainkat. Ilyen program a kalózkaland. Ez egy akadályverseny, amelyben a gyerekek különböző izgalmas kalandokba keverednek, miközben állomásról állomásra haladva a kincset keresik, melyet végül egy ládában találnak majd meg.

Másik témánk a gyermekolimpia, ennek a programnak a keretein belül a gyerkőcök különféle „sportágakban” tudják összemérni erejüket. Olyan olimpiai számok szerepelnek a programban, mint például a karikadobás, egyensúlyozás.

Figyelünk azokra a meghívott kis vendégekre is, akik az esküvői szertartás, vagy a rendezvény alatt már elfáradtak és nem akarnak ugrabugrálni. Az ő részükre arcfestést, lufi hajtást, kézműves foglalkozást biztosítunk.

Ha profi gyermekfelügyelet szeretnétek esküvőtökre, születésnapi zsúrra vagy akár céges rendezvényre, akkor kérjétek ajánlatunkat még ma.