Miért imádják a gyerkőcök a farsangot?

A gyerekek számára a farsang a szórakozás, a játék és az kosztümös beöltözés ideje. Jó móka maszkot viselni, jelmezbe öltözni, és más bőrébe bújni pár órára. A farsangi bulik és rendezvények lehetőséget adnak számukra, hogy önfeledten játszhassanak és találkozhassanak barátaikkal. A farsangi jelmezek és maszkok lehetőséget adnak arra, hogy szárnyaljon a kreativitásunk! 

Ünnepelni együtt a legjobb!

Ebben az időszakban gyakran rendeznek játékokkal és finomságokkal teli eseményeket a gyerkőcök nagy örömére. Az egyik legjobb része a farsangi készülődésnek , ha a gyerekekkel együtt alkotjuk meg a jelemzeiket. Igazán vidám és hasznos kikapcsolódás!

Készíthetünk együtt maszkokat papírból,

amiket aztán az oldalukon kifúrva tudjuk vékony kalapgumival a gyerkőcök fejére erősíteni. A csak szemüket takaró maszkokon kívül készülhetnek teljes arcot fedő, állatokat ábrázoló darabok is, melyekkel aztán még szerepjátékokat, meséket is játszhatnak együtt.

A farsang remek alkalom egy közös műsor betanulására, legyen szó családi- vagy szélesebb körről is. Készítsetek együtt fánkot, ami tipikusan a farsangi ünnepek édessége. A kelt tésztát formázhatják a gyerekek is, így a klasszikus lyukas, kerek formán túl érdekes alakzatok is születhetnek. Hagyjuk, hogy y gyermekek használják a fantáziájukat a formák kialakításánál is!

A farsang a suliban és az oviban is együtt jár a jelmezes felvonulással, játékkal.

A gyerekek az általuk választott rajzfilmfigurák, elképzelt hősök jelmezeibe bújnak a legszívesebben. A szülők megpróbálnak mindent megtenni, hogy boldognak lássák gyermekeiket, így az ügyesebb kezű anyukák saját maguk készítik a jelmezeket, mások bérelnek vagy vásárolnak egyet. Az egyszerűbb néha több és az ötletességet jobban díjazzák a tanárokból, gyerekekből verbuvált zsűritagok. A legegyszerűbb ötlettel is hatalmas sikert lehet aratni. Gondoljunk csak a fehér lepedőből eszkábált szellem jelmezre, ami évekig volt kedvence a srácoknak. Ma már Mancs őrmester és Peppa Malac a menő, de a klasszikus rendőr, tűzoltó vagy állatos jelmezek is sok kisgyermek kedvencei. Ha valóban egyedi jelmezt kerestek, nézzetek szét a Pinteresten is!

A gyerekek barátaival közös farsangozás egyre inkább elterjed, sokan farsangi bulit szerveznek otthonukban, játszóházban vagy más rendezvény helyszínen. Amennyiben a szervezésben, lebonyolításban szükséged van segítségre, kérd szakképzett animátoraink segítségét. Mindig van a tarsolyunkban egy-két izgalmas, kalandos feladat, amivel a gyerekek figyelmét lekötjük és szórakoztatjuk őket.

 

Kérj ajánlatot még ma → https://jatekmesterek.hu/animatorok