Nyári tábortípusok szünidőre

Elérkezett a gyerekek számára az év leginkább várt időszaka, az iskolaszünet. A szülők számára ilyenkor kezdődik a kihívásokkal teli időszak, hol legyen a gyerek a nyári szünetben? Ehhez adunk ötleteket táborszemlénkkel.

Június 15.-e minden évben a gyerekek által leginkább várt nap, amikor végre búcsút inthetnek a sulinak, a tanulásnak és csak a játéknak szentelhetik egész napjukat. Bár az idei évben kicsit másként alakult a tanév, mégis a gyerkőcök az utolsó egy-másfél hónapnyi személyes tanulás után is vágytak már a szabadságra.

ok szülő számára azonban ez az időszak a fejtőrést jelenti, hová tudjuk elhelyezni a gyerkőcöt, ahol biztonságban és jól szórakozva tudja eltölteni a nyári szünet idejét. Miután a vírushelyzet sokak élethelyzetét megváltoztatta, így többek között a nagyszülők eddigi gondoskodása sem mindig elérhető, ezért még nehezebb az idei évben megtalálni a legjobb lehetőségeket a gyerekek számára.

Segítünk néhány ötlettel, hogy megtaláld gyermeked számára a legérdekesebb táborokat.

Ahogyan körbenéztünk a neten táborok keresése ügyén, rengeteg olyan lehetőséggel találkoztunk, melyek eddig még nem voltak elérhetőek vagy legalábbis kis számban. A tematikus táborok nagyon népszerűek lettek az utóbbi időkben, néhányat ezek közül itt bemutatunk.

A különböző hobbikhoz kapcsolódó táborok közül szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a csillagászati tábort,

mely több különböző szervezésben is megtalálható az ország több pontján. A csillagászattal foglalkozó egyesületek által szervezett programokon a gyerekek játszva tanulhatják meg a tudomány alapjait. Főként a nagyobb korosztályra számítanak, így a 14 éves kor feletti gyerekeket célozták meg, akik már rendelkeznek iskolában gyűjtött alaptudással és rajonganak a világűr és a csillagok iránt.

A tévében oly divatos főzőműsorok hatására

egyre több kis gyerkőc kezdi el otthon is megismerkedni a gasztronómia alapjaival, számukra indulnak a főzőtáborok. A szakképzett szakemberek vezetésével folyó programok során közös főzés, alapanyagismeret, környezettudatosságra nevelés és az egészségtudatos táplálkozás elsajátítása is szerepel. Ez a tábortípus nagy hatással lehet a gyerkőcök fejlődésére, egészségesebb életmód elsajátításában. Az intenzív foglalkozások jól felszerelt konyhákban történnek, természetesen biztonsági előírásokat betartva. Ezekben a táborokban akár már a 7 éves gyerekek is megtalálják a nekik való elfoglaltságot.

A fantasy kedvelők is megtalálhatják az idei kínálatban a kedvenc táborukat.

A Harry Potter történetén alapuló élménytábor szintén hét éves kortól várja az érdeklődőket. A kalandos szerepjátékokkal teli programok az igazi varázslótanoncok legkedveltebb helye lesz. A történelem megszerettetése is szerepel a tábor témái között, hiszen nemcsak a képzeletbeli "utazásban" lehet része a gyerekeknek, hanem valódi történelmi témával is megismerkedhetnek a tábor során. Hasonló tematikájú, történelmi ismereteket adó táborok a lovagtábor és a középkori apród tábor, melyek Mátyás király idejébe repítik vissza a résztvevőket.

A katonásabb fiúk, lányok számára a military táborok is megjelentek a kínálatban.

A katonai és rendészeti pályára készülő 10 és 22 év közötti fiatalokat várják ezekbe a táborokba. Mint látható hihetetlenül nagy az érdeklődés, hiszen már alig találtuk szabad helyet a programokra. Az egyhetes turnusok során hadijátékokban vesznek részt a gyerekek, katonai sátrakban töltik az éjszakát, lövészeti, kommandó bemutatók és még rengeteg program várja a résztvevőket a táborokban.

Szinte vég nélküli és nehéz felsorolni a különböző sportágakra épülő táborokat, a ping-pong-tól egészen a sakkig minden megtalálható, a vizes és labdasportok szintén nagy számban képviseltetik magukat a tematikus táborok között. Azok sem fognak unatkozni, akiknek a tanulás a mindene, hiszen nyelvoktató, informatikai színjátszó és vallási táborok közül választhatnak ezek a gyerekek.

Szeretnénk a végére hagyva kiemelni a legizgalmasabbnak vélt tábort, mely a repülőstábor.

Több hazai kisgépes repülőtéren hirdettek meg tábort a gyerkőcöknek, ahol a résztvevők a repülés elmélete mellett ki is próbálhatják például a helikopteres, a vitorlázó és motoros túrarepülőgépes utazást is. Akik pedig inkább a földről csodálják a gépeket, azoknak a drónépítő és pilóta tábort javasoljuk, ahol önállóan megtanulják vezetni ezeket a kis légi járműveket.

Az idei tábor kínálat alapján bárki megtalálhatja gyermekének a legjobban hozzáillő táborozási lehetőséget. Jó nyaralást és kikapcsolódást kívánunk!