Szervezz gyerekbarát esküvőt!

Azok a gyerekek, akik egészen kicsi koruktól aktív résztvevői a felnőtt eseményeknek, a későbbiekben sokkal barátságosabbak. A korai szocializációjukra mindenképp jó hatással van, ha nemcsak a játszótéren találkoznak a kortársaikkal, nemcsak otthon vannak felnőttek közelében, hanem más helyeken is. 

Gyermeknevelési tanácsadók gyakorta javasolják, hogy néha napján tegyük csak félre a kényelmünket és igenis vigyük magunkkal olyan helyekre is a kicsiket, ahova lehet, hogy egyébként nem tennénk. Mivel a gyerekek mindenre nagyon fogékonyak, ezért jó, ha minél több dolgot megtapasztalnak a világból, így hát bátran vonjuk be őket „felnőttes” dolgokba is.

Rosszalkodás helyett szórakozás

Ha belegondolunk, ahány esküvőn csak megfordultunk, az ifjú pár után a gyerekekre voltak a legtöbben kíváncsiak. Gyakorta az ilyen események fő attrakciói az ünnepi ruhába öltöztetett apróságok, akik a felnőtteket megszégyenítő módon pörögnek-forognak a táncparketten. Csillogó szemmel nézik a tortavágást, de az ifjú pár közelében is folyton ott sürögnek. Még a legnagyobb rendezvénytermeket is képesek egy szempillantás alatt „belakni”. Persze egy idő után elunják a bulit – ha nem figyel rájuk senki –, ilyenkor pedig rosszalkodásba vagy látványos unatkozásba kezdenek.

Velük lesz teljes a nagy nap

A házasulandóknak manapság már nemcsak a mutatós dekorációval, az ínycsiklandó menüvel és a megfelelő helyszín kiválasztásával kell foglalkozniuk, hanem azzal is, hogy azon vendégeikre is gondoljanak, akik gyermekükkel érkeznének az eseményre. A gyerekbarát esküvő fogalma ma már nem újdonság, hiszen számtalan kreatív ötletből válogathatnak a párok és esküvőszervezők azért, hogy a legkisebbek is jól érezzék magukat az ünnepi alkalmon. A meghívott szülők így nemcsak nyugodtan tudnak szórakozni, de nem kell kitennünk őket annak sem, hogy meg kelljen kérniük a nagyszülőket vagy éppen bébiszittert kelljen fogadniuk azért, hogy részt tudjanak venni az ünnepségen.

Ha esküvőt szervezel, ne csak a felnőttek szórakoztatásával törődj, hanem gondolj a kicsikre is! Vedd igénybe szolgáltatásunk valamelyikét, hogy az esküvőd igazán gyerekbarát legyen!